Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΛΕΞΙΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

ΧΑΙΡΕΤΕ

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΔΙΑΛΕΚΤΟΙ. ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΝΤΟΠΙΟΛΑΛΙΕΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΠΟ ΠΟΛΗ ΣΕ ΠΟΛΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΦΟΡΑΣ, ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ. ΑΥΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΑ ΕΘΙΜΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ.
ΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ!
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ, ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΣΤΕΙΟ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΑΣΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!

ΑΝ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΦΟΡΑ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΡΟΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΟΛΑΛΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ!

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΛΩΣΣΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ! ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ...

ΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΙΤΑΛΙΑ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΤΙΟΣ, Ο ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΡΑΤΣΑ. ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΠΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ !!! ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΕΔΩ, ΑΝ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΤΑΣΗ, ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ.
ΑΔΙΚΟ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΟ!!!

ΑΝ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑΖΑΜΕ ΛΙΓΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΣ, ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΛΕΥΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΜΕ ΩΣ ΕΝΑ ΥΠΑΡΚΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ!!!

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ...
ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ!
ΕΙΜΑΙ ΜΙΣΟΣ ΙΤΑΛΟΣ ΜΙΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΒΕΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ!!!

ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ....

CIAO!!!

19 σχόλια:

  1. Μα πόσο δίκιο έχεις!
    Εδώ που μένω έχουμε μία χμμμ προφορά από περίεργη έως πολύ περίεργη (κόβουμε τις λέξεις στο τελος, κατάλαβς?) χιχι
    Έχω παρατηρήσει πως όταν μένω αρκετές μέρες στους γονείς μου, μιλάω καραβλάχικα όπως λένε...και γι'αυτό φταίει ο πατέρας μου.
    Ο φίλος μου γεννήθηκε Αθήνα... το τι πόλεμο μου έκανε για την προφορά μου δεν λέγεται (ακόμα μου κάνει αλλά για πλάκα). Μα τι να κάνω μου λες?! Αφού μένω κάπου που οι άνθρωποι έχουν να μάθει να μιλάνε "κάπως", να γίνω εγώ η περίεργη και να μιλάω νι και με το σίγμα?
    Βέβαια, προσπαθώ να μιλάω "νορμάλ", όχι τίποτα άλλο αλλά όπως είπες και εσύ υπάρχει ένας κοινωνικός ρατσισμός και δεν γουστάρω να με κοροϊδεύουν για την προφορά μου. Στας Αθήνας μιλάω κανονικότατα, εδώ όμως, ε θα το πετάξω το περίεργο χιχι
    Η πλάκα ξέρεις ποιά είναι? Ότι οι περισσότεροι που το παίζουν Αθηναίοι και κράζουν τους άλλους για την προφορά τους είναι και αυτοί βλαχάκια και δεν το λένε, λες και είναι ντροπή. ΕΛΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα... την ιστορία μου της ζωής μου έγραψα πάλι λολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΡΑΝΝΑ ΑΚΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ...
    ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΠΑΝΤΑ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΠΛΕΞΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ. ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΧΗΜΑ. ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ... ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ...
    ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ! ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΗΒΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ..
    ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΛΙΓΟ.... CIAO, CIAO!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Lol έχεις το γνώθεις εαυτόν τουλάχιστον:-p
    Καλά θα το σκεφτώ όταν περάσει η ζέστη...χιχι
    Προς το παρόν το μόνο που σκέφτομαι είναι διακοπές Ιταλέ αλλά δεν βλέπω φως στο τούνελ.
    Μια βοήθεια, δεν βλέπω...δεν βλέπω. Μπούχου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΟΥ Η ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΘΑ ΠΑΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεννήθηκα Αθήνα, έφυγα στα 22 για την Σαλονίκη, έχω κλείσει 7 χρόνια εδω πάνω.

    Τώρα άνεργη, και έχοντας μείνει ξεκρέμαστη κοιτάω να δω τι θα κάνω, μάλλον θα επιστρέψω Αθήνα αν βρω δουλειά και εκει κάτω.

    Επιστρέφω με βαριά καρδιά γιατί όταν έφυγα απο την Αθήνα, γνώρισα την Ελλάδα. Κατάλαβα πως η Αθήνα είναι ένα χρυσο κλουβί που σε εγκλωβίζει στην καθημερινότητα της, στις υποτίθεται πρακτικές ανέσεις της, και με μια εκδρομη 2 φορές τον χρόνο και μια βδομάδα διακοπές το καλοκαίρι, δεν μαθαίνεις ξαφνικά τι θα πει Ελλάδα.

    Εγώ έφυγα και κατάλαβα. Είδα, έμαθα, γνώρισα.

    Τι όμορφη χώρα που έχουμε. Τους άλλους τους Έλληνες που το καθεστώς της Αθήνας έχει φτύσει. Τα προβλήματα της επαρχίας, τους βλαχόφωνους Έλληνες, τους σλαβόφωνους Έλληνες, τους Πόντιους, τους Σαρακατσάνους, τους Πομάκους, τους Έλληνες που ήρθαν απο την Α. Θράκη, τους Ανατολικορωμυλιώτες, τους Καραμάνους.

    Αυτούς που το αθηναικό καρκίνωμα που διοικεί αυτόν τον τόπο τους έχει διαγράψει ρίχνοντας τους σε άλλες επικίνδυνες αγκαλιές, μη και χαλάσει η μαγιά της κακής εννοούμενης ομοιογένειας, λες και είναι κακό να αναδεικνύεις το υπέροχο πολιτισμικό μωσαικό που λέγεται Ελλάδα.

    Τόσο ζώα είμαστε. Αυτά πληρώνουμε τώρα.

    Ξέρω πως αν επιστρέψω στην Αθήνα, δεν θα ξαναδω τίποτα πια με το ίδιο μάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημέρα κι από εμένα, εμένα η μαμά από Μυτιλήνη, ο μπαμπάς από Πειραιά, εγώ έζησα τα περισσότερα χρόνια Αθήνα (δηλ 4 ως φοιτήτρια)όλο το υπόλοιπο διάστημα γυρνούσαμε όλη την Ελλάδα και αλλάζαμε πόλη ανά 2-3 χρόνια καθότι ο μπαμπάς στρατιωτικός. Δεν μπορώ να πω ότι έχω προφορά, αλλά σίγουρα σε κάποιες λέξεις γυρνάει λίγο η γλώσσα, για παράδειγμα θα πω την φράση "ναι αλλά;" (από Τρίπολη) ότνα μιλάω για Θεσσαλονίκη (ναι θα τονίσω το λλλλ)όσων αφορά την Μυτιλήνη εκεί υπάρχει το εξείς, όλοι και όλες είμαστε μωρά ανεξαρτήτως ηλικίας, θα ακούσεις μέχρι και στο ταξί να σου λένε "μωρο μ, που πας"και δεν το παρεξηγείς, αυτό το έχω υιοθετήσει κι εγώ το "μωρό μου" το χρησιμοποιώ πολύ στην καθημερηνότητα ακόμη κι όταν μαλώνω, έχει την έννοια του παιδιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ είμαι από Αθήνα, Σαντορίνη, Σύρο και λίγο Μονεμβασιά οπότε καταλαβαίνετε σε οικογενειακές "συρράξεις" τι γίνεται...Της μουρλής τα ΛΛλλι και τα ΝΝνιι πάνε σύννεφο στην αρχή γέλαγα το ομολογώ, αλλά τώρα το χω συνηθίσει όταν ακούω ιδιαίτερη προφορά... :)

    YΓ: Την πιο παράξενη πάντως προφορά την έχουν οι Κρητικοί έχει έρθει ένας εδώ (Πειραιά) στηην γειτονιά μου και όταν μου μιλάει δεν καταλαβαίνω τίποτα γιατί μιλάει και πολυ γρήγορα...

    Καλημερούλες :D :D :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχει κάτι που λέγεται σεβασμός της διαφορετικότητας. Αλλά αυτό για να το μάθεις πρέπει να έχεις παιδεία, πράγμα σπάνιο στις μέρες μας, αφού όλοι ενδιαφέρονται για το φαίνεσθαι και όχι για το είναι. Οπότε πραγματικός μπαστουνόβλαχος είναι ο δήθεν κυριλέ... Που ακούει Τiesto, φοράει Αrmani και όλα αυτά κρατώντας με τα λαδωμένα χέρια του μια γαρδούμπα. Και έχει και το θράσος να κρίνει τους άλλους, ενώ ετοιμάζεται να χορέψει και ένα καλαματιανό. Α ρε νεοέλληνα, σ' αρέσει να ντύνεσαι σαν Αμερικάνος, σ' αρέσει στα κρυφά κι ο Μητροπάνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΚΟΥ ΙΤΑΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ...
    ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΕ ΝΗΣΙ ΟΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΟΜΩΣ ΕΣΥ ΝΑ ΜΙΛΑΣ "ΑΘΗΝΑΙΚΑ" ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΤΟΝ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ" ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ, ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΝΑ ΣΕ ΛΕΝΕ ΨΩΝΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΝΟΜΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΣΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΦΟΡΑ...

    ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ

    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΝΙΙ ΚΑΙ ΛΙΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΤΟΠΙΟΙ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΕΩ ΤΟ "ΩΡΕ" ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΟΥ....


    Ε ΝΑΙ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΒΛΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΕΣΤΟΥΣ...
    ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ,

    ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και όμως το κάνετε και εσείς χωρίς να το καταλαβαίνετε με το να χρησιμοποιείτε τον όρο "βλάχος" μειωτικά. Αυτό ξεκίνησε πάλι απο την Αθήνα, απο που αλλού. Στην επαρχία δεν χρησιμοποιείται αυτή η λέξη, ειδικά εδω πάνω.

    Γιατί εδω πάνω ξέρουν πως οι Βλάχοι έδωσαν στην Ελλάδα την μεγαλύτερη ιστορική και πολιτισμική προσφορά, τις περισσότερες ευεργεσίες, και μόνο άξεστοι δεν υπήρξαν και δεν είναι. Αλλά πρέπει να μας έχουν διδάξει ιστορία για να τα ξέρουμε αυτά, έχουν φροντίσει να μην το κάνουν γιατί μας θέλουν απαίδευτους.

    H αιώνια τάση των Ελλήνων να τρώγονται.

    Κληροδότημα των αστών και αυτό που ντρέπονταν για την καταγωγή τους επειδή μας δίδαξαν πως είναι φτου κακα να είσαι απο επαρχία και όχι απο το...στολίδι την Αθήνα. (τρομάρα μας)

    Ξεκινήστε με το να μην χρησιμοποιείτε αυτή την λέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ
    ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...
    ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ...
    ΤΡΕΧΩ ΠΟΛΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΣΑΧΠΙΝΑ
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ...
    ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΒΕΝΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΟΝΑΝ
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ...
    ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ....
    ΜΗΝ ΧΑΛΙΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΕ ΔΥΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΣΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΑΡΗ ΜΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΜΙΛΑΕΙ ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΕΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΒΟΖΖΟ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ιταλέ μου, στην Αθήνα γεννήθηκα, μεγάλωσα, έζησα, και ζω αρκετά χρόνια και στην επαρχία για να μπορώ να κάνω συγκρίσεις. Τα παραπάνω καλλιεργήθηκαν στον Έλληνα αστό απο το 60 και μετά που άφησε το χωριό για να πάει στην πόλη, με αποτέλεσμα να καλλιεργηθεί ένα απίστευτο κόμπλεξ για την επαρχία, την ίδια τη επαρχία απο την οποία κατάγεται το 90% των Αθηναίων, και που παραδόξως εκτός απο τις διακοπές που στριμώχνονται στα διόδια σαν κοπάδι για να δουν λίγο πράσινο για μερικές ημέρες, όλες τις υπόλοιπες ημέρες μειώνουν την επαρχία με διάφορους χαρακτηρισμούς.

    Εκτός απο τώρα που έχει πέσει πείνα, η Αθήνα έχει γίνει μια ζούγκλα μισοτρελαμένων ανθρώπων, και όλοι παρακαλάνε να βρουν μια άκρη, έναν τρόπο να φύγουν και να ασχοληθούν με τα χωριά τους.

    Γυρνάει ο τροχός.

    Μακάρι να ξαναζωντανέψει η επαρχία, αν και το ίδιο το σύστημα είναι σοφά πλεγμένο ωστε να μην σε αφήνει να ξεφύγεις εύκολα, να σε κρατάει μαντρωμένο σε μια λεκάνη ατελείωτου τσιμέντου και πλασματικών ευκολιών που ξεπληρώνονται με μεγάλο τίμημα στην καθημερινότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή